Monday, February 21, 2011

MaLu TaPi MahU *_^

assalamuaalaikum..
teehheee....erk?pe kes??
eee..lame giler x hupdatekn??huhu xtau nk hupdate pe..
tibe2..tink!!!lupe pulokss...
hahahaha..hey guys wassup??
hurmmm entry kali nie aku xnk ckp bnyk
juz nk upload 2 video psl aku n kwn aku yg berkongsi minat yg same iaitu "menyanyi"
hurrmmm...aku mmg suke sgt nyanyi even aku tau suare aku mmg ke laut..
hehehe..lantak pi la org nk kutuk ke puji ke tu pendapat masing2 
pe yg aku wat nie adelah semate2 minat bkn tok fofular ye kwn2..
so kalau korg da tgk..korg bole je nk tgglkn komen but kalau bole komen yg membine la sbb aku x harapkan komen makian okeyh!!kalau rase2 nk kutuk or maki xpyh denga n xpyh bace..aku n korg x rugi pape pon :)
so enjoy k

video
*di persimpangan dilema - vince&nora

video
*anggapanmu - ziana zain (my fav song)

da dengakn??so how's???aku tau suare aku mmg xsdp..hahaha tp suare aida bestkn?kn?kn?
die nie mmg minat giler2 nyanyi weyh!!mybe sbb suare die sedap kot..
best karok ngn die nie..huhuhu sori la aku mmg main2 gile sbb time nyanyi nie aku mmg sgt mengantok
tu sbb mcm xready je kn..suare pon x sampai..hihihih 
malu sbb da sumbangkan lagu org
i'm so sorry k sbb aku bkn penyanyi yg pro
sekadar minat sahaja :)
selesai sudah
_dek-an_
*korg bole komen kalau nk..aku redha je :P

Tuesday, February 15, 2011

assalamualaikum..
hey guys..wassup??
juz nk ckp selamat menyambut maulidur rasul
entry kali nie pendek je sbb xde idea la nk bubuh ape..hehehe
so sama2 la kite menghayati kisah2 pemimpin ulung yg tiada tolok bandingannya ini
haisshh..teringt plak time zaman skola..ade perarakan ee best je time tu..pakai baju kurung yg bestnye 
x blajo time tu n kalau nasib baik dpt cuti peristiwa..heheheeh
rindu la nk blk zaman skola dulu :'(


selesai sudah
_dek-an_

Monday, February 14, 2011

moment to share (12 & 13.02.2011)

 assalamualaikum..
hey guys..wassup??
dis this my last part to share with u guys about moment to share..hahaha (ayat tonggang terbalik)
entry kali nie adalah pasal adrenalin rush..berlangsung selama 2 hari (12 n 13.02.2011) bertempat di bukit cerakah..aku terpakse dtg lewat sikit kn aku terlibat ngn community service in previous entry..aku bernaseb baek sbb lecturer n organizer sporting gile n bole bertolak ansur ngn aku psl event nie..huhuhuh
korg bayangkan ek..aku sampai2 je kt MSU kol 3 lebih cm tu then aku rushing blk rumah nk amik brg tros g bukit cerakah..bapak giler penat tuhan je yg tau weh!!tp demi nk menjayakan event nie penat aku tolak tepi dulu (tp mmg sgt2 penat weyh) n nk ckp THANKS kt kakak kembar ku yg sanggup nk antakan aku g bukit cerakah n thx jgk kt intan farahbibi(organizer) yg sanggup nk amik aku dari gate dpn bwk masuk ke camp site..huhu thx a lot guys =) at that time rase cm vvip puloks..da le dtg lambat pastu plak berjemput gituww..auuwwww sampai2 je org sume pandang tp ADE AKU KESAH???muahahahah..mase sampai je aku da miss 2 game tp nsb baik game yg aku organize with my team member x terlepas lagi...alhamdulillah sumenye berjalan lancar seperti yg di rancang =)
all de participants tgk happy je..hahahaha termasuk organizer pon joint sekali :)
malas la nk ckp bnyk jom check it out de gamba2 =)
1st day pics

*masing2 muke baru bgn tido =)

*mere yayunk hey =)

*team yayunk..hahahaha lawak2 =)

*tgh tggu turn nk organize game ;p

*bile xdpt jwb soklan kene penalti n denda..hahahaha cian dorg nie :P

*semangat tiup tepong :)


*aku xtau la nie gaye ape nk helma tunjukkan..maybe lompat kancil kowt!!muahahaah =)

*mase membancuh volcano tok kenkan org (sape yg xdpt jwb je akan kene) hahaha :P

*menatang nie la yg wat makcik aku nangis..amboi..jahat nie biase die..babp sikit :P hahahaha

*menunggu tok jwb soklan :) nasib baik jwb btol
*de best organizer!!giler kentang punye baik weyh!!1st time la aku jmpe organizer baik cm nie dlm bnyk2 camping aku g :) thx a lot to organizer team 
*nie sume akan jadi memori je..seronok dpt jmpe kwn baru n happening je sume =)
tu adalah sebahagian kejadian mase day 1st at bukit cerakah..
mlm tu aku da stat sakit pale mybe penat sgt kot..then tros tido tanpe pikir org lain..muahahahahah
mmg lene giler tido plus sejuk je dlm utan tu =) alhamdulillah xde sebarang gangguan yg berlaku kt aku n rakan2 yg lain =) tu pon sbb bantuan organizer team n some guys yg tlg kawal keadaan kt camp site tu semate demi keselamatan ktrg..thx a lot guys..ktrg sdp je tido kt dlm korg bersengkang mate nk jage ktrg..really appreciate it!!
ok now nk story 2nd day pulokss...bgn pagi gosok gigi cuci muke teros mandi??air die sejuk bhaii!!!tp x sesejuk kt kampung2 la..tp mmg sejuk la..grrrr~~~menggeletor bdn aku di watnye =P
lps siap2 n kumpul2 acare di mulakan dgn aerobik..huhu good job to all group 1 n 2 coz u did a very well..korg bole control ktrg sume plus aerobik korg mmg best..aku nie kn mmg suke bab2 tari menari so mmg aku enjoy abes la =) two thumbs up to all u  v^__^v
so...cm biase gamba kt bwh nie akan mengexplain ape yg berlaku k =)

*b4 de aerobic starts =)

*time nie tgh btol2kn speaker so pe lagi??click2 =)

*my team leader (milthon)..siyes beb bile aku pndng muke si milthon nie nk2 bile die senyum, aku msti igt buddy aku...hurmmmm pe kabo la agknye die kt toronto tu??lame x denga kabar brite..i really miss u buddy

*nie plak abg long aku (pejal) machokan die nie??muahahahaahah poyo seyh!! :p

*time nie kn..aku igt team aku da menang..rupenye ade 1 check point ktrg da termiss!!ailorhhh...xpe la xde rezeki but at least dpt no 4 bkn no last :)

*euphoria team!! :)

*lepas berpenat2 dgn explorace yg mmg gile penat,tambah lagi penat dgn community service kemaskan taman ilmu kt bukit cerakah

*hohoho..muke mmg penat gile da time nie :(
 mase ngah kemas2 nie kn..aku g angkat kayu2 balak yg ade kt situ..ade 1 kayu tu bnyk giler habuk die n effect nye aku batuk dgn agak "hardcore" semalam..dasyat giler aku batuk rase cm kene TB pon ade weyh!!
mmg giler punye sakit la batuk tu...sampai kwn2 aku pon risau n suoh p check doktor..adoiiii thx la kawan psl korg punye concern tu :) aku nie rajin souh org g klinik tp hakikat aku xsuke g klinik..muahahahaha but alhamdulillah arie nie my condition quite good compared to yesterday..hopefuly will recover ASAP!! =)
ok now my comment bout this event : so far ok la event nie..even at 1st aku cm mls nk g when i knoe kene "stay" kt sane but ok la..aku have fun ngn kwn2 aku sume ngn team members...mmg sgt seronok dpt kwn baru n pengalaman baru sume..mmg best la =)
sume org bg kerjasama yg bagus tok menjayekan adrenalin rush nie :p
organizer n lecturer yg sgt sporting plus all de committe members...really have fun yaww!!!
aku happy n sgt penat..hahaha complete wholesome :)
ok now done my part 3 which mean dat this is de last entry on moment to share..hope u guys will enjoy reading my blogs =)
selesai merepek
_dek-an_

moment to share (12.2.2011)

asslamaualaikum
hey guys..wassup?
nie adalah entry part 2 for moment to share
entry kali nie adalah psl arie sabtu lepas bertarikh di atas aku tlh join 1 community service under my mentor miss pukana g umh anak2 yatim (rumah harmoni kasih,paya jaras)
mule2kn aku cm mls gile nk join mane x nye,arie n waktu yg same aku terlibat ngn 2 event - community service n adrenalin rush...hadoiiii....tp nsb baek community service nie amik mase 1/2 hari je so aku still bole join adrenalin rush coz dis event kene stay at bukit celaka cerakah =) hadoiiiii mmg sgt lemah bile nk g camping2 bagai nie..da retire ma!!zaman skolah dulu mmg rajin la kn..eh2 aku rase cm da melalut puloksss....ok2 back to the topic psl community service..
around kol 8.30am cm tu ktrg da bergerak g rawang n smpai around kol 9 ke atas (lupe la nk tgk jam time tu) =) sampai2 je aku tgk adik2 RHK da beratur kt dpn gate nk sambut kedatangan kitorg..perghhhh cm VVIP la puloksss kn nk kene sambut2 bagai...n aku plak turun2 je (dlm mamai2 lagi tu sbb baru bgn tido) ngaaa~~
aku cm terpempan jap!!pangggggg sedas kasi btol blk..aku agk terkejut adik2 RHK tu majoriti bdk2 bwh 12thn??WATTTAAAA???time tu atie aku da tersentuh sikit maklum le sensitif..how come dorg ley jd cm tu kn??n aku bersyukur sgt2 ke hadrat ilahi aku msh mempunyai family yg hapPENING n masih lagi mempunyai mama n ayah n adik2..(err....cm same je mksd ayt aku nie kn??hahaha REDUNDANT!!)aku mmg bersyukur sgt2...lps salam menyalam dgn adik2 ktrg tros g surau RHK tok aktiviti seterusnya..1st activity senamam aerobik hahaha..lawak gile tgk2 adik2 nie punye gelagat..aku happy tgk dorg happy =)
pas aerobik amik breakfast n tros ke 2nd activity main baling2 belon (ape tah name game nie aku lupe la) sape yg basah kire disqualified..dasat tol tgk adik2 nie main bkn pe siap nk gado2 lg..ala adat la bile time game2 kn emo sikit nk2 bile kalah..(huwahuwahuwa..aku pon same okeyh!!) after finish de 1st game we continue with next game amik gule dlm tepung..time nie aku jage group 3,ade 9 org je dlm group nie sbb sorg adik nie xbole tiup tepung die ade asma..mule2 team mmber aku nie da sedey sbb team lain ckp 10org team kami ade 9org je..bole menang ke??pnt aku explain kt dorg jgn takut even kite 9org je xmustahil kite xbole menang..aku po beriye la bg semangat kt adik2 nie..bile acare mule je adik2 aku nie berlari n tiup dgn pntas n last.....WE ARE DE WINNER!!!oyeah!!hahahaha kn btol aku ckp xmustahil 9org xbole nk klhkn 10org... congrates to all my adiks sbb korg did a very good job!!lps abes 2game td kami bergerak ke surau tok aktiviti seterusnye..mase nie aku knl ngn sorg adik nie name die shafiq umo 3thn..shafiq nie kn sgt pendiam xnk ckp ngn sebarangan org..ikot cerite adik2 yg lain shafiq nie jd cm tu sbb kene dere ngn nenek die..korg bayangkn ek..sanggup seorang nenek cucuh puntung rokok kt bdk yg umo die 3thn???WADAFAK la nenek nie!!!even die wat slh besa ke ape ke die baru 3thn la!!!xtau ape pon..adoiii..tp aku xtau la cite nie tol ke x but ape yg aku nmpk bnyk parut kt kaki n tgn shafiq nie...aku sedey giler weyh tgk shafiq comel je die tp sbb parents,die n abg die jd mangse..hurmmmmm kpd ibu bapa di luar sane tlg la hargai anak2 korg,walau sesusah mane korg TOLONGLA jgn sie2 kn anugerah yg allah bg tu..tiap anak mempunyai rezeki masing2 terpulang kpd ibu bapa mcm mane nk mencari rezeki tersebut..rajin atau malas je yg jd penentu..n pd yg blm kahwin or merancang nk kahwin,pikir masak2 samaada korg da tol2 get ready nk tempoh alam perkahwinan or not,bcoz jika blm tol2 sedia tangguh la dulu,bkn ape aku xnk bile blm kahwin beriye nk kahwin,mase baru2 kahwin seronok je,tp bile masuk tanggungjwab bagai sume,jd cerai berai yg jd mangse sape??anak2 jgk...kesian la kt dorg nie..xtau pape pon..n x bersalah pon..ishh aku mmg sedih la part2 cm nie :'( *sigh* ermmmmm...harap sgt bile aku jd parents nnt aku xkn wat anak2 aku tercampak ke rumah2 cm nie :'( hurmm tapi..ade ke yg nk kahwin ngn aku ek??heheheh bengong!!!
ok2..aku xnk bnyk bebel2 lg juz nk biarkan gambar2ku berbicara


*shafiq yg sgt comel =)

shafiq lagi =)

*adik2 rumah harmoni kasih

*adik2 doing de aerobik =)

*1st game : main baling2 belon..hahaha
*adik shikin yg xnk berenggang =)

*shikin da pening mane 1 nk g nie? :P

*kakak shikin sedang wat demo ape yg ptt ade dlm beg soerang anak gadis (poyo giler ayat) :)

*2nd game ambil gula dlm tepung-my team members!!(we are de winner)

*ape kene la ngn mkck hoTT tu :p

*with shafiq poor little boy :'(

*shafiq again...manje kn die nie??hurmmm..

*mereka memerlukan kasih sayang seorang ayah n ibu :'(
*siyes aku xsangke iwan bole nangis mase aku nk blk..hurmmmm aku mmg sebak time nie..bile tgk perangai iwan aku teringat kt adik bongsu aku ijat,perangai hampir same suke wat loyar buruk..will miss u iwan.. :'(

moment to share (11.02.2011)

assalamualaikum
hey guys..wassup?hope everythings ok yaww
ok aku tau da lame kn aku x hupdate aku nye blog..da bersawang2 aku nengoknye
eceh..cm ramai la pulokss readers digest ko kn??muahahahaah
now aku nk hupdate sume2 bnde yg aku rase nk bubuh dlm blog aku nie..pd yg nk bace silekan tp pd rase yg aku nie cm annoooyyiiing je xpyh la bace k..dok diam2 n sonyap je sudeyh!! :)
1st entry of moment to share nie adalah...but b4 tu aku nk mtk tlg kt korg sume tok sedekah al-fatihah kt arwah adik aku yg bernama Muhammad Arif Izwan bin Razali (eh tol ke ejaan die cm nie ek) lantak la..jnji bunyik same (ape punye kak long la kau nie) hadoiiii _al-fatihah_ (Rest In Peace ye bro..kak long n de rest always luvs u) 
ecelykan tarikh di atas adalah birthday arwah adik aku,die meninggal kecik lg time tu umo die 18-20 hari kot meninggal pon sbb ade complication mase nk bernafas..aku xbrape nk pasti la ape punca sebenar kematian die..time tu aku kecik lg kot baru 3thn pebnde la yg aku tau kn??melalak tau la..oppsssieeee =)
ok ttp cite psl die t kang aku sedey puloksss..moge die di sane tenang n happy je la =) insyaallah miss him so much!! :'( -tutup cite sedey-
now aku nk cite gumbira pulokss...pd tarikh yg sama aku,aida,iley,ej,fairuz,spupu si kemba,alia n dayah g tgk wayang (ala2 je) kt lecture hall kt msu..tajuk cite yg ktrg tgk tu "hantu kak limah balik rumah" g pon sbb nk support kwn2 iley je..tlg2 mmbe pe slhnye plus rm3 je kot tiket die..n paling best aku g ngn aku nye bestie la "de ladies"..review aku psl cite nie bole thn la..aku bg 2* je kot sbb jln cite agk bosan tp cite nie mmg klaka la..mmg mengarut giler..muahahaah skt perut aku gelak2 dlm lecture hall tu..adoiiii da la dlm tu sejuk gile nk mampos!!!hadoiii rase cm nk nyorok kt bwh kerusi je time tu..punye la sejuk..
mls nk cite bnyk2 lagi so jom kite tgk gamba2 je k =)

*b4 masuk hall snap pic dulu =P

*smile (sgt x shenonoh itu budak duduk!hadoiii)

*b4 de movie start

*click2 lg after tgk movie

*my ladies =) luv ya (sorg xde mkck hoTT)

*iyiyi kapiten!! =) hahaha (really luvs dis pic!!)
 lps abes tgk movie HKLBR perut pon lapau so masing2 stuju nk mkn char kuey tiaw kt uptown shah alam..mmg sdp woo har kuey tiaw die..tp agk malang mase sampai tu char kuey tiaw die da abes.. ktrg agk bengang sbb dorg lmbt g tau da berjanggot tggu baru nk g tau..n 1st time aku tgk aida nk ngamok..hohoho si gile ngamok sbb mkn weyh!!!hadoiiii..terserlah kejantanan die time tu...waaaaa aku??still under control lg =) alhamdulillah so far da bole kwl my emotion ryte now xde nk ngamok2 x tentu psl..selagi aku bole sabar aku akan sabar but it doesn't mean dat korg bole pijak pale aku k?beware of dek-an yaww!! :P 
*iley is cute..isn't she??(i mean her ribbon la..really cute huh??)ngeee~~
 cm biase msti nk g karok bile nmpk mic..tp dis time agk malu sbb suare aku x sampai (da ngntok sgt time nie) tp sbb da jnji ngn dorg nk nyanyi aku teruskan jgk even muke aku da tebal berpuluh2 inci =) ngaaa~~xmo nyanyi lagi kt cnie kt redbox xpe..hohoho
*grrrr...time nie da ngantok sgt so suare xsampai!!sgt malu..wuuu~~ :(
ok la sampai sini je tok entry kali nie..jap g nk ngarot kt next entry
thx n enjoy ur reading k =)
*pssttt....tibe2 terpikir nk ckp kt mamat khalid la tok wat cite "hantu kak limah jongang" la pulokss..confirm meletop ye dak??hahaahah
selesai sudah merepek
_dek-an_

Friday, February 4, 2011

moment indah~

assalamualaikum
hey guys..kebare sik?lame giler x hupdate kn??hurmmm not in de mood nk hupdate blog u knoe
to many works got to do..tp sepatah haram 1 pong aku x wat lg..pdhl nk kene anto next week tu :'( *sigh*
1 penyakit aku bile blk umh family adalah "penyakit malas"!!adoiii..bile blk tu kn asyik nk tebongkang je x pon on9 je 24/7 (cm kt s.alam xley on9 plak kn??) hahaahah...tp kn bile blk umh mmg release la skit tensyen aku even sometimes tensyen jgk bile blk asyik nk gado je ngn adik2 (pdhal aku yg suke cari pasal)..ngaaa~~
ok now aku nk cite psl smlm..igt kn nk cite mlm td tp pnt sgt la pulokss so aku cite arie nie je la :)
semalamkan.....chop2 HAPPY CHINESE NEW YEAR to all my chinese family members ye..dubui qi, wo meiyou chuxi zuotian (wah2..pandai kau speaking chinese??LOL google translate sudeyh!!hahaha kantoi)
slaloonye kn..on de 1st day of CNY mesti aku akn g umh sedare cine aku..but this year x g sbb aku da jnji ngn kwn2 aku nk hang out same dorg at MELAKA TOWN!!yeahhh..lame gile kot xjmpe dorg last jumpe mase open house umh aku arie tu...ngaaaa~
mmg hapPENING gile la hang out ngn dorg nie..acare bermula apabila togey kol aku hahahaha..dat time ecely aku baru bgn tido lol..sbb x denga bunyi alarm hp cikai aku nie..hahaha pe lagi sepantas kilat aku bersiap (maklumla aku nie jns xpyh mekap2 bagai so mmg agk pantas nk siap) :P 
nsb baik da mtk izin kt mama nk kuar (bnde wajib tu even umoq da msk 22 na) ckp2 ngn mama sume n vroommmm...vrooommm..vrooommmm memecut dgn sepantas kilat g amik mizan n ain kt umh masing2 yaww!! muke nsb baik dpt cover xde le buruk beno nmpk sgt baru bgn tido nye..bile da kumpul ktrg gerak g hspital tok amik ubat adik bell oleh sbb ssh nk dpt parking kt GH aku,mizan n ain g la isi minyak dulu pastu g MC nk cari tiket tok mizan..pusing punye pusing sume tiket ke ipoh sold out!!aiyooo cian kt mizan :(
pas bell da settlekn ubt adik die,kami pon meneruskan perjalanan ke dataran pahlawan tok makan..perrgghhh jln mmg xpyh ckp la kn??GILE JAMMED dowh!!aku pon pening arie nie 1st day raye tp pesal la bnyk cine2 g jln2 dorg x raye ke??haddoiii...geram pulokk aku time tu da la lapau gile2 wooh..bile da smpai dataran pahlawan ktrg g la mkn2,amik2 gmbo pastu g melalak karoke la ape lagi..perjalanan agak terbatas sbb togey bwk anak buah die (si mina yg sgt comel) comel gile weyh bdk nie,happy je tgk keletah die :) *tibe2 terpiki cm no la den bilo de anak nnt kn??waishhhh*
so..mcm biase biarkan gambar berbicara (ayat kau nk bunge2 je skang ek?) ahhaakzz

*muke sy nmpk pucat..aku geram tol tgk lesung pipit dak mizan nie :(
*cam whore!!yaww
 *bile perut da lapo..po laie melantak la :)

*bile da kenyang baru bole senyum dgn lebau :D (mina sgt comel kn?)

*otw g karoke..i'm wondering pebendo la dorg nie gosip kn?
*happy!!
*tiga sechumelll!! :)

*suke tgk mina senyum.. comel kn? :P
time nie mina sgt kejam suoh aku n mizan abeskan marshmallow die tu..uwaaaa sgt manis woo xlarat den nk abeskan
hurmm..pe kes mulut mira cm tu ek??ko pikir ko hot wat mulut cm tu?hahaahah :P
*a happy moment that u can't get with wrong person :) (err..i was stupid when i'm speaking english..adoii)
*momma wannabe??perhaps..insyaallah :)
psstt : mina nie nmpk je kecik tau tp borek jgk tau..adoiii 

*di tepi pantai eye on malaysia :) bersame melahap kudap-kudapan

lepas melahap kudap-kudapan kt tepi pantai kami beralih tmpt mkn ke kedai bakso dpn GH sbb si togey beriye sgt nk mkn bakso..pd yg bkn penggemar bakso cm aku,hanye bole ckp bole thn la bakso die..sedap la jgk.. :) kpd togey --> puas atie dpt mkn bakso??hahaha
so..de conclusion is..aku mmg happy giler pat kuar ngn korg weyh!!walaupon pnt tp mmg happening t kite kuar lg ek??kite g tmpt lg best smlm dpt jln sikit je sbb faktor mase :(
(aku nk g jonker walk :'(!! )
pas nie da ssh nk jmpe korg..still keep in touch tau..kalau nk g mane2 jgn lupe roger aku jgk
korg jage diri baek2 n jgn nakal2 k :)
saayaaannngg korg sume <3 <3 <3 :)
selesai mengomel
_dek-an_