Tuesday, March 29, 2011

hurmmmm..

*di petik dari inche google


Friends are like balloons.
Once you let them go, you can't get them back. 
Life is too short to wake up with regrets. 
Love the people who treat you right. 
Forget about the ones who don't. 
Believe everything happens for a reason. 
If you get a second chance, grab it with both hands. 
If it changes your life, let it. 
Nobody said life would be easy.
They just promised it would be worth it.

sekian

Saturday, March 26, 2011

nEw SeM

assalamualaikum..
hey guys..wassup?
hurmmmm..dunno why aku nk jgk mengadu domba kt mr.blogie nie..
dearie..i dunno why i feel so down nk naik new sem..
cm2 prob plak dtg..BOTB da dkt tp 1 ape pon aku x prepare lg
adehhh...should i continue or juz leave it??
need my strength ryte now!!!
mode now : so sad
_dek-an_

Monday, March 21, 2011

(_._')

::ketandusan mencari idea untuk mencoret::
*sigh*
bahan da ade tp idea untuk hasilkan nukilan xde la plak..
aiyooo...need help.. +brainstorm yaww+
sekian
_dek-an_

Friday, March 18, 2011

LaDiEs iDoL

assalamualaikum..
teeeheee....amik kau sekali 3 entry aku post arie nie (spposed mlm td nk post x pasan delay pulokss)
ecelykn..ptt nye entry nie adalah entry yg 1st sbb ia berlaku dulu b4 yg lain..
entry kali ini adalah utk tarikh 25.2.2011 1 arie sblm king of slide (KOS)
hah..nie nk cite la nie..mlm sblm KOS aku tlh join 1 competition..ladies idol namenye
msk pon sje2 meriahkan majlis even aku tau aku xde bakat dlm bidang nie..hahahaha
tp atas sokongn yg mantopp giler le..dari "ladies de rock" aku pon msk la ladies idol nie
tp b'partner ngn si aida n alia pon kene pakse msk jgk sbb die beriye suoh aku mskkn?so aku pon nk die msk jgk...hahaha cian die kene nyanyi sorg2..aku n aida nyanyi lagu "baldu biru" yg si alia tu plak nyanyi lagu "hakikat cinta" dayang nurfaizah punye lagu..mase nie kn ade kejadian yg berlaku..aiya!!aku manyak gelam ini same kawan2 aku..mau x nye??ermmm nk tau x?kalau nk tau cube ckp cm nie : ce cite ce cite hahahahah
ok2 aku cite..cm nie "ladies de rock" yg lain da cnfrm akn dtg bg support kt aku mlm tu tp smpai tang iley die ckp mybe xdpt dtg sbb die keje..so aku diam je la coz xnk la plak sbb aku die kene mtk cuti lak kn?cian kt die..tp smbl tu aku wat jgk la ayt tacing kt die..lbh kurang cm nie bunyiknye "xpe la iley..aku xnk pkse ko..da ko keje nk wat cm ne kn?tp rase xbestt la plak ko xde..yela ko kn PA kitorang (aku n aida la)" gitu la bunyik nye.. yela pe brg nk perform PA xde ye dak??muahahaha..tp iley ngn siyesnye ckp xpe aku cube dtg..so aku mmg x mengharapkan yg die akn dtg mlm tu..so aku pon g rgstr ngn sedeynye sbb PA xde tp nsb baik yg lain ade..nk tau x aku hnye ade 1jam je nk siap sbb b4 tu kitorg t'pkse siapkan keje2 t'akhir utk arie esoknye KOS tu...mmg agk rushing jgk la time tu mane nk blk nk siap bagaikn..lps register aku pon dok la b'tafakur kjp sbb aku mmg cuak giler maklum la xpnh pon msk nyanyi2 cm nie..pertandingn lak tu plus xpakai kirik kt tv liriknye kene hafal..aku nie mmg ade probs sikit nk hafal2 lirik pastu lak nk b'dpn ngn crowd t penyakit parkinson aku akn dtg menjengah sambil sengeh2..adeehhhh..tgh dok2 tafakur tu kn..tibe2 aku nmpk ade sorg minah nie..siyes aku cm knl gaye jln die..SAH!!!iley!!happy gak la time tu die dtg at least naik skit semangat aku nk perform time tu...siap bg semangat lg kt aku..mmg up la semangat time tu kn...mase atas pentas plak..1stly aku nk mtk maaf sgt2 kt aida sbb aku xwat ikot pe yg kite rancang..siyes babe..aku malu giler..time tu muke aku kalau toreh mesti x kuar drh..hahaha aku xtau nape aku neves gile baBENG la time tu..sori sgt2 tau..pnt je ko hulur2 selendang biru tu tp aku wat dek je..msti ko hangin ngn aku kn??tp congrates kt ko jgk sbb mlm tu u do it very well..tempo x lari sgt cm biase ko wat..t'pleot sikit2 tu ok la x nmpk sgt..aku pon xde le perfect mane pon kn..xpe kite same2 blaja dari kesilapan k..ok now back to cite iley td..aku mmg t'bakau time lps dpt tau dorg mmg pakat xnk g tau aku yg iley mmg g sbnonye juz sje je nk nyakat aku..perrghhh time tu aku cm aiya..manyak kijam la lu olang termasuk ngn aida yg xde pasaan tu skali..adeehhh aida2..sampai atie ko ek..rase nk ketok2 je bdk nie tau..xpe la at least iley nk jgk dtg tgk aku perform kn yg xthn tu siap bwk kwn2 die lg..hahahaha cm artis plak i rase time tu tau..hahahaha *wekkkkk :P
tp kan...bile pk2 blk sbb bnde nie la ade sikit keje tok KOS xsmpat siap..cian kwn2 aku sbb bnde dorg xdpt nk siapkn pastu kene mara ngn PM..sori ye korg..tp jgn la risau aku da g mtk maaf kt sir rafi n nsb baik sir x mara pon...die phm n siap tnye lg cm ne perfomnce mlm tu n tnye menang ke x..hahaah lawak la sir rafi nie :) pape pon...thx kt korg "ladies de rock" bnyk support aku dari belakang n sudi kwn dgn aku..hahahaha yg penting korg tahan ngn kutukan aku..perrghhh mmg rock la korg...mauahahaha tu sbb aku sayang korg tau 
eh..eh...tibe2 kn aku terase cm panjang gile entry nie..hahahah sah da merepk la tu..k la aku nk tunjuk kt korg video aku,aida n alia mase mlm ladies idol tu..harap korg enjoy tgk persembahan kami yg x pro nie..nyanyi pon hanya sekadar minat sahaja :)

video
*time nie alia punye turn..da la org 1st yg perform...mmg nmpk sgt la die punye neves tu :)

*ok sori xde video aku n aida nyanyi sbb size die terlalu beso n aku xtau cm ne nk compress kasi kecik..upload dari mlm td smpai skg x sudah2..t da compress aku post k.. :) teehee so review psl perfomance aku : mase part aku n aida nyanyi plak..mmg terserlahlah kemaluanku opsss eh slh ku yg kemaluan err...cm ne nk explain ek?yg pasti mmg aku tersgt la malu smpai adoiiii mmg kesian aida time nie dok hulur2 kain yg x bersambut oleh aku sbb tah la..dunno..hahahaha mengong kn :) pape pon kalau xde kwn2 aku yg support aku mmg xkn smpai ke thp ini

sambil2 tu..moh la layan pic kt bwh nie skali ye :) tok tatapan je

*bersiap klhkan die plak yg nk perform..teehee :P

*cayunk si cermin nie :)

*yg tgh tu bajet cm artis je kn..pikir hoTT la tu :P weeee

*cuak giler muke aku time nie..air da abes ku telan ahakzz

*eh2..artis la..nk signnnnnnnnnnnn :P


*cik alia safina tgh bersedie nk peform..mmg neves gile suare die time nie..bergetar smcm je.. (tp bestkn name die nie)

*i really adore with her!!bcoz she can play guitar!!

*barisan peserta :)

*PA aku n alia :)

*semak tol mamat nie..nsb baik ko wat muke comel.kalau x cacat je gmba kitorg

*damn sh*t!!muke time nie mmg pnt giler :(

*ladies de rock in da houze!! :D yeahh keep rockin' bebeyh!


*mmg feveret lps pape event msti g mkn pastu :)

*mkck hoTT nie bdn je kecik tp selere besau jgk le..muahahahaha dasat2 :)
selesai..panjang jele plak tu..huhuhu
_dek-an_

Thursday, March 17, 2011

kOnSeRt

assalamualaikum..
hye2..bertemu kembali
ok..kali nie aku nk cite psl aku g konsert 1.3.2011 yg lps
nie bkn rock bkn konsert jom heboh tp konsert amal malam penutupan minggu maulidur rasul peringkat MSU (btolkan sy jike sy slh) konsert ini melibatkan artis seperti SHAHIR (ko mmg ensem yaww!!),kumpulan rabbani (still mantoppp mcm dulu) n muadz..mule2 aku mmg xknl sape la si muadz nie kn..siyes mmg xpnh denga lngsung!!tp bile da knl perrghh..suare die mmg best weyh!!dasat GILER!!lagu2 beliau berasaskan hadis2 rasul yg di jadikan lagu..mmg syiokkk la denga lagu die plus suare die yg mantop tu x lupe jgk kwn die abg hafiz yg main percusion(err..cm nie ke eje die ek?ah lntk le jnji bunyinye same) time tu kn..aku da x tgk si abg muadz nie nyanyi..mate nie asyik dok tgk abg hafiz main alat muzik die..bayangkan la ek die sorg tp bole main bnyk alat muzik skaligus??WOWW!!tabik spring same lu bro...hahaha mule2 mmg cm mls nk g konsert nie bkn pe da la kene baya rm10 pastu la tema die ala2 islamik..tau2 je la kalau tema ala2 islamik pebende nk kene pakaikn?aiya!!
tp oleh sbb "ladies de rock" pegi aku pon dgn bebesar perutnye pegi la dgn semangat jaye..mau x nye da la kene pakai baju kurung pastu lak kene MAKE UP???WATTA!!teng..teng..teng...
hurmmmm..so nie la hasilnye..tgk je la gmba2 nie ek..ala cm x biase plak kn??muahahaha

*ej n alia

*rabbani tgh perform..terase lain bile ketiadaan arwah ustaz asri tp rabbani ttp mantopp weyh!!

*time nie da last..tgh selawat ke atas nabi..time nie kn shahir malu2 giler (alahai..u're so sweet like candy la bro) :P

*sblm di minta keluar dari dewan smpt cilck2 kejap ;D

*kt luar dwn tgh tggu fatin n sheqin amik otograf..aiya org ramai so xkose mak nok nk b'ratur bagai..click2 lg meletopss auww :P

*smile* :)

*bersame org kuat tok konsert nie..depa 2 nie la yg berjaye meracunie fikiran tok dtg cnie..muahahaha gurau2 je :)

mmg best mlm tu...tmbh best sbb ade gank "ladies de rock" la..bile depa nie sume ade mmg meriah la weyh cm konsert sendiri pon ado..muahaahah tp kn dlm best2 dok gelak2 tarikh nie aku akn igt sampai bile2 la..
sbb ade kejadian yg x best tlg berlaku..nk tau pebende??naaa...bia aku sorg je yg tau
tp syukur alhamdulillah aku xsangke aku bole menahan sabar smpai thp cm tu..
ini bermakne aku tlh berjaye m'control panas baran aku..kalau ikot aku yg dulu mmg da kene sedas due da tu..tp xpe..aku da maafkan die n aku tau slh aku jgk time tu..juz aku bole memaafkan
tp xkn sekali kali melupakan..tu je...
sekian
_dek-an_


KiNg oF sLidE

assalamualaikum..
hey guys..w'sup??
teehheee..lame gile kn aku x ngupdate blog
aiya!!windu bangat sama kamoo mr.blogie ku mushiee :)
bkn xnk ngupdate tp dis sem ahh totally bz lorh..
cm2 event aku involve dlm sem nie n one of them is "king of slide"
event nie bertarikh 26.2.2011(supposed time nie aku ade botb tp oleh kerna xjd aku join la event nie SBBNYE "ladies de rock" ade skali) yaeyy!!aku suke..
event nie sgt la tough bg aku sbb die mmg memerlukan kekuatan mental n fizikal yg sgt tggi
sbbnye lbh kurang 60slide kene observe (cm2 jns slide ade) pastu ade t'selit game yg mmg t'sgtla pnt
huhuhuh..aku pon xsanggup weh nk join bnde nie mmg semput la..cukup la jd comitte je
tu pon terase penat jgk..tp aku happy sbb bnde nie la tlh merapatkn tali rafia silaturrahim antare aku n kwn2 aku "ladeis de rock" and  secare x langsung kitorg jd tol2 rapat n xde istilah "ko xlahir lg time tu dek-an".."siyes aku mmg xprasan ko".. n whatever..now sume org da lahir n sume da perasan antare 1 same lain..hahaha miaauwww (erk??pe kes bunyi kucing?)
so..mcm biase la aku nie xreti nk karang pepanjng mklum le spm dulu dpt B je
kang kalau tulis pepanjang mule le nk merepek meraban..hehehe
tgk je la gamba2 yg ado kek bwh nie ye..

*sir rafie tgh wat last check sume preparation b4 de game start

*replika microscope..teeheee kretif sape yg wat nie :)

*briefing from PM yaww to all de participants

*kate2 semangat from tetamu vvip a.k.a lecturer jemputan

*sigh* org tue nie mmg suke benau amik gmbo tunjuk tulang temulang die tu..ngeee :P

HAHA!!tu je mmpu ku katekn

*the winner...psstt even dorg nie kwn aku tp aku n yg lain2 x buyers ok..they deserves to win
kpd mulut2 longkang tu lantak korg la nk ckp pe..da dorg jwb sume btol nk kate pe?xde mase la plak aku nk g tau jwpn kt dorg sdgkn aku sndri xtau pe soklannye..hahaha

*click..click after majlis penutup

*all the participants b'gmbo kenangan :)
*lps sumenye selesai..baru la bole t'senyum dgn ikhlas...alhamdulillah sumenye berjalan dgn lancar eventhough ade beberapa masalah yg jd pd awalnya..tp bisa di tangani dgn hati yg sabar + otak yg berjln bknnye gune mulut yg bnyk potpet potpet tp tara gune!!oppssieee 

*king of slide done!!!
MSU bolehhh!!

heerrgghh...drpd event nie kn..bnyk bnde aku belajar cth cm ne nk handle event cm ne nk knl org n bnyk lagi la...yg penting time nie aku mmg happy bekerja ngn kwn2 aku a.k.a "ladies de rock" korg mmg ROCK yawww!!pas nie kalau ade event lg kite wat all out cm nie jgk k..kesilapan yg pnh jd tu kite amik n jd kan teladan n pengajaran supaya pas nie xkn berulang kembali..
k la stop sini dulu..nnt kan stoly molly yg lain plak ye :)
bnyk bnde nk cite nie sepanjang x ngupdate blog..
sekian
_dek-an_

*sigh*

:::still dlm proses mencari idea untuk menepek dkt awk mr.blogie..mish u damn much mushie:::

b4 dat jom layan lagu pink-fuckin perfect nie dulu
enjoy k :)


kinda good song from pink..tp sume lagu die mmg superb la..
mmg super talented la die nie kn..
i wish i ade vocal cm pink nie..hohohoh
jgn nk dok berangan la weyh!!
-u're perfect to me-
k la papai
_dek-an_

Tuesday, March 15, 2011

=)

asslamaualaikum
hye guys..lame gile x hupdate kn??
huhuhu..bz giler weyh dis sem
aku pon xsangke akan m'bzkan diri sebegini rupe
sampai da bersawang2 blog aku nie
windu same mr.blogie nie..muahh2
now aku nk mengistiharkan aku da abis exm for dis semester..
hope everythings gonna be ok..even aku tau ade yg x ok tu.. *sigh*
hurmmm...since akan cuti for 1week..aku nk merehatkan diri sepuas2nya
so my blog will hupdate soon okeyh!!
aku nk cite sumenye yg best2 n yg mane aku igt..hahaha
k la smpai sini je..t aku stoly molly lg ek..
papai all
selesai merepek
_dek-an_