Sunday, November 27, 2011

dugaan

assalamualaikum
"dugaan datang dan pergi tapi senyuman dan kebahagiaan lah yang ku cari-cari selama ini"
..oit2 korg..hello..
pepagi bute nie aku nk kongsi quote aku sendiri..ekoran aku di timpa musibah smlm..weee ^_*
tp syukur alhamdulillah aku dpt blk ke rumah dgn selamat..tu pon da cukup at least mama xde la risau sgt..
nk say thx to bro(2 org india yg tlg tolak kete aku kt tepi highway),mak(mkck sdre) n fmly die yg dtg tmnkn sekejap n kasi ayam kepci 2 ketul..dorg blk pon sbb husband mak aku nk blk kl blk mlm tu so t die pnt plak..n billion thx to uncle borhan sbb die tolong tarik kete smpai bengkel n carikn sparepart dgn pantas n de last one is zillion thx to my tortoise sbb ko da berjaye mengKOPAKkn poket mama aku nk ganti distributor tu..kire senang cite thx to all yg membantu n special thx to ALLAH sbb da permudahkan urusan aku smlm sbb kalau ikot logik jln pd-pedas xpnh jam tibe2 plak jam n time tu jgk la kete nk stop in de middle line tukn..ce bayangkan kalau time tu jln ok n suddenly enjin kete tibe2 stop ape yg smpat ku buat??silap2 mau kene langgar meyh..syukur alhamdulillah sume da settle :)
tu je tok hari nie..xsaba nk tggu esok nk update mak mok nye wedding
psstt : to mak mok "SELAMAT PENGANTIN BARU" moge kekal hingga akhirnya ^_^V
sekian
_dek-an_


*nota kaki :
-nie blog aku
-aku meluahkan ape yg ku rase
-kalau x suke jgn bace
-aku seorang yg tidak sempurna,jgn jd kn diri ini jd lg x sempurna
-sempurnakanlah hari mu
-chekiedaut :)
-peace (*_-)v


Friday, November 25, 2011

i'm touch ('=

assalamualaikum
hello guys..juz wanna share aku seriously x sangke akan celebrate my birthday smpai 3KALI yaw!!!!di ulang 3KALI!!hahahah..hurmmmm billions thx to all my famly n frens yg sudi celebrate bday aku..sgt2 touch :')
so today juz nk story la n share ngn korg ttg lovely moment yg aku dpt mybe 1kali je seumo hidup :)
lets begin~~~

1st celebrating :

time nie celebrate mase aku g china arie tu

time nie mase last day aku kat china,otw nk g airport..aku pelik nape la sume org xnk ckp ngn aku cm "dingin" je smpai terpikir aku de wat slh ke??pastu lg tmbh musykil dorg dok bisik2 1 bas tp smpai kt aku xnk ckp plak..ciss hampeehhh tol..hahahah tp rupe2nye ade udang di celah gigi..xlame lps dorg dok bisik2 tu ade suare2 ala koir kebangsaan dok nyanyi lagu "happy birthday" kt aku..weee time tu aku t'haru gile babeng la..mau x nye celebrate bday in advance kot..hahahah smpai jiejie(kakak) yg bwk kek tok aku tu pon nangis sbb t'haru..hahahahaha ^_^v best sgt moment time nie..thx kt tiya,eliz,k.diana,k.khaira,k.tasha,jiejie,ah pao,kalaivani,waheeda n sume la n lupe jgk roomate aku nina...luv u guys a lot :)

2nd celebration :


pic will upload soon

 ala..pic time nie xde le plak..tp xpe t da ade aku upload k..for 2nd time aku celebrate ngn fmly aku la :) mase nie mmg on time celebrate..aku pon xtau mase bile mama g beli kek tau2 je mama suruh tgk peti ais n bwk kuar kek n kasi tiup itu lilin..huhuhu bg aku walaupon aku celebrate bday tnpe ayah 4 de 1st time tp aku happy nk2 bile tgk mama pon senyum je mase kitorg tiup lilin tu...to my ayah al-fatihah R.I.P :'(
i really love my family DAMN much :)

my 3rd birthday celebration

weee..shuke sgt ^_^V thx korg

hah..time nie lagi best...sbln lps bday aku yg sbnanya barulah kejadian ni berlaku..kisahnye bermula tp aku xtau pe plan sebenar "powerlaughgirls" (bak kate faten) tok nk kenekan aku on my birthday..tp pe yg psti sume plan dorg tu x jd sbb mase nk wat arie isnin aku puase nazar tok result aku yg alhamdulillah semakin meningkat, nk wat hari selase plak aku puase lg tok kejayaan malaysia bwk blk pingat emas smpai kakak adik ckp "dek-an arie rabu jgn nk dok puase kitorg nk g mkn2" hahahaha punye die hangin la kt aku..tp last2 mase arie rabu yakni semalam adalah tarikh sebenar plan dorg..kihkihkih hampes punye orix dok beriye tunjuk aku ade ular segale same ngn pateng jgk dan2 xnmpk ye rupenye nk kenekan aku sbb si shikin n choi(bf die) da dtg bwk kek..thx kt choi sbb sggp dtg jauh2 nk jmpe shikin tp xpsl2 jd pak sanggup g beli kek n join skali bday aku...weee huahuahhuahuahaua seriously mase dorg dtg tu aku xprasan pon ade kek bagai mase dorg menyanyi ala2 sumbang mambang tu pon aku ley wat bodo je smpai la dorg tego "weh kitorg nyanyi tok ko,die ley wat bodo plak" hahahaha...mmg aku xseda n prasan pon dorg wat cm tu..weee sgt touch mase nie sbb sanggup jgk dorg nk celebrate bday aku even tough bday aku da lps..heee cayunk korg until my last breath!!!! ^_^V frens 4 eva POWERLAUGHGIRLS!!! 
cayunk korg sgt2 :')

ok la..sampai sini je perkongsian aku ttg antare best moment in my life..jarang org dpt celebrate smpai 3x cm aku tp mane yg mmg da biase tu mybe biase je bg dorg tp pd aku nie 1st happen in my life n aku bersyukur n happy sgt2 :)
k la nk tido
sekian
_dek-an_

*nota kaki :
-nie blog aku
-aku meluahkan ape yg ku rase
-kalau x suke jgn bace
-aku seorang yg tidak sempurna,jgn jd kn diri ini jd lg x sempurna
-sempurnakanlah hari mu
-chekiedaut :)
-peace (*_-)v













Tuesday, November 22, 2011

ibu segala emas adalah milik kita!!

assalamualaikum
hye guys..
entry kali nie x lain x bkn nk story psl game semalam..HAHA
aku mmg puas atie kemenangan team bola kita meskipon pd awalnye aku x berape yakin kite bole menang sbbnye tau je la kite main kt indon pastu plak tau le org indon nie cm ne "peel" nye kn??tp alhamdulillah kedua2 pasukan memberikan persembahan terbaik semalam..gud job guys
akibat kemenangan Malaysia smlm umah aku jd huru hare ngn sorokan penyokong (nie aku ok lagi) tp bile part ade mamat nie dok lari2 bwk "jalur gemilang" smbil tiup horn bola (aku xtau pe name sbna die ala horn yg dorg dok tiup bile tgk bola tu) pastu ade group bwk kete pusing 1 kawasan umh smbl hon n jerit2 mekak2 dok atas tngkap kete (kalau jth pdn muke)..waisshhhhh WTF yo??ape kes korg nie?aduyaii poyo gile seyh..annoying giler aku tgk perangai korg..nsb la aku xde boipren n aku harap sgt jika ade jodoh ngn seorang laki (insyaallah) aku xnk boipren aku tu perangai cm korg..bia perangai gila2 tp jgn la menampakkan ko tu mmg gila!!ngnengot tol..hahahaha
da la jom kite layan sorotan video kemenangan negara kite smlm :

nie part goal dari asrarudin 1-1

nie plak penalty kick yg tlh memberikan kemenangan kpd team bola kita ;)

kpd team indon korg nk ckp ape,ckp la yg pasti "ibu segala emas" adalah milik kami MALAYSIA!!!
kpd team harimau muda congrates!!congrates!!congrates!!aku ucapkan kt korg..atas semangat juang yg xpnh luntur smpai korg berjaya membawa pingat emas tok negara..terima kasih sgt2 kepada apek selaku keeper yg bg aku seperti memiliki "tgn emas" or "tgn magnet" or yg same waktu ngannye..lu pek mmg bgs la..SALUTE!!!xlupe kpd player yg lain..thx again korg..korg mmg terbaik la..still bole main dgn bgs even mcm2 yg jd kt korg..jd kan sbgai pengalamn yg menarik as a football player k?syukur alahamdulillah EMAS milik kita MALAYSIA!!!
sekian laporan dari sy
_dek-an_
pssstt : arie nie aku skt tekak sbb smlm menjerit bagai nk gila..HAHAHA pdn muke aku =,='


*nota kaki :
-nie blog aku
-aku meluahkan ape yg ku rase
-kalau x suke jgn bace
-aku seorang yg tidak sempurna,jgn jd kn diri ini jd lg x sempurna
-sempurnakanlah hari mu
-chekiedaut :)
-peace (*_-)v

wordless wednesday #1


p/s : tahniah lg skali tok kesemua ahli pasukan HARIMAU MUDA sbb dpt pingat emas tok tahun nie 
alhamdulillah syukur sgt2 :')
k bye

Sunday, November 20, 2011

song of de day

assalamualaikum
hari nie tetibe aku nk share lagu
tajuk lagu tu "kita bisa"
korg pernah denga x??mesti la pernahkn??kalau x pernah confirm x follow sea games kt tv kn??
da2 xpyh merepek2 jom layan jap lagu nie


kat sini aku sertakan lirik die sekali

Wae Wa E O (Kita Bisa)

Artis : Yovie & His Friends



Wae wa e o, wae wa e o, wae wa e o, wae wa e o
Wae wa e o, wae wa e o, wae wa e o, wae wa e o
Lirik Lagu Yovie & His Friends – Wae Wa E O (Kita Bisa) Lyrics



Aku di sini kau di sana, tak menghalangi jiwa kita
Dalam hangatnya sang mentari satukan jiwa dan hati
Berpegang tangan dalam mimpi yang sama
Dan tunjukkan kepada dunia



Kita bisa, kita pasti bisa
Kita akan raih bintang-bintang
Kita bisa jadi yang terdepan
Bersatu bersama dalam satu irama
Terbang meraih kejayaan, kita bisa!



Wae wa e o, wae wa e o, wae wa e o, wae wa e o



Menang kalah bukan masalah
Persahabatanlah yang terhebat
Senyuman hangat takkan terlupakan
Dan tunjukkan kepada dunia




Kita bisa, kita pasti bisa
Kita akan raih bintang-bintang
Kita bisa jadi yang terdepan
Bersatu bersama dalam satu irama
Terbang meraih kejayaan, kita bisa!



Kita bisa, kita pasti bisa
Kita akan raih bintang-bintang
Kita bisa jadi yang terdepan



Kita bisa, kita pasti bisa
Kita akan raih bintang-bintang
Kita bisa jadi yang terdepan
Bersatu bersama dalam satu irama
Terbang meraih kejayaan, kita bisa!



Kita pasti bisa, kita akan raih bintang-bintang
Kita bisa jadi yang terdepan
Bersatu bersama dalam satu irama
Terbang meraih kejayaan, kita bisa!



Kita pasti bisa, kita akan raih bintang-bintang
Kita bisa jadi yang terdepan
Bersatu bersama dalam satu irama
Terbang meraih kejayaan, kita bisa!



Wae wa e o, wae wa e o



da dengar?amacam best x?bestkan..
pada aku lagu2 yg di hasilkan dari seberang kebanyakannya best2
pandai dorg nie gubah lirik n lagunye
mmg kene la ngn jiwa aku tp ade part lirik die tu cm xkene ngn org indon
sebagai cth : Menang kalah bukan masalah

                          Persahabatanlah yang terhebat


persoalannya di sini -> btol ke menang kalah bukan masalah n persahabatanlah yg t'hebat?sbb aku tgk sea games kali nie cm agk terok keadaanye especially penerimaan t'hdp kontigen malaysia?denga cite team malaysia bnyk kene sabotaj,gangguan n sebagainye..tu ape yg ku denga n bace kalo slh g tau la aku ye..bkn ape xbest la gado2 nie n lg x canthek kalo ko main kotor tok dptkn pingat emas??aduyaii..xbole ke main secare fair??susah sgt ke?aku tgk ade game yg cm kene rasuah je..x elok le cm tu?sggup ko gadaikan maruah semate2 kerane pingat??hey kalo ko xdpt pingat pon org xmara la tp kalo ko dpt pingat sbb rasuah mmg x canthek tu bhai..so pas nie harap2 le dpt bermain secare fair n square k?name pon "pertandingan" so mmg adat la ade menang n kalah tu..pd yg kalah jgn frust sgt,teruskn latihan anda n masuk lg tok next competition k..peace no war (=

kpd skuad harimau muda --> aku doakan korg berjaye la membawa pingat emas tok final nie nnt..tp kalau xde rezeki nk wat cm ne kn?jnji korg tunjukkan semangat berpasukan n yg penting main sungguh2 jgn buang bola n jgn gugup bile stat main..banyak2kn doa,solat n selawat k..insyaallah ALLAH akn merahmati kalian sume..amin (=

sekian dari sy
_dek-an_


*nota kaki :
-nie blog aku
-aku meluahkan ape yg ku rase
-kalau x suke jgn bace
-aku seorang yg tidak sempurna,jgn jd kn diri ini jd lg x sempurna
-sempurnakanlah hari mu
-chekiedaut :)
-peace (*_-)v

review "aku bukan tomboy"

assalamualaikum
hari ni aku nk review psl movie yg ku tgk smlm "aku bukan tomboy"
kt bwh nie aku sertakn sinopsis ringkas tentang filem "aku bukan tomboy"

nie la barisan pelakon2 yang menceriakan filem nie
Sinopsis :


Filem Aku Bukan Tomboy mengisahkan tentang si gadis Tomboy  Farisha yang dibesarkan oleh bapanya selepas kehilangan ibunya sejak kecil. Di sebalik hati seorang gadis tomboy ini dia turut menyimpan hati kepada seorang lelaki, sama seperti perempuan normal yang lain. Akhirnya, tanpa disedari dia berada dalam percitaan tiga segi di antara 2 jejaka iaitu Harry dan Burn.

Di samping mengharungi lamunan percintaan dengan Harry dan Burn, Farisha turut tidak terlepas dari kecaman dan gangguan golongan ‘pengkid’ seperti Bell dan Sam. Farisha rupa-rupanya menjadi rebutan kepada Bell dan Sam yang mahu menjalinkan hubungan intim dengannya seperti pasangan bercinta. Farisha bosan dan rimas kerana enggan terjebak dengan hubungan songsang.

Persoalannya adakah terlalu sukar buat si gadis Tomboy untuk merasai kehidupan sebagai gadis normal yang bencikan hipokrasi demi memiliki cinta sejati? Sememangnya terlalu besar pengorbanan yang dituntut. ‘Aku Bukan TOMBOY’ sebuah filem bergenre komedi romantik bakal menjawab segalanya.

da bace sinopsis?ok good now nie komen aku pasal cite nie :
  • bg aku cite nie best sbb pelakon2 yg hebat especially salina saibi perghhh lakonan ko mmg mantap kak oit..mmg m'jadi bwk watak pengkid tu..SALUTE!!
  • pendapat aku pengkid2 nie juz nk tunjuk macho je,tp nmpk macho (kekonon) pon bile bwk geng je tp rasenye kalo sensorg kechut jgk ape yg ado kt dio tu..hahahaha n persoalan?kalo jd pengkid mmg kene buat suare beso cm bell n sam ek??
  • aku cm xphm ape motif wujudkn watak zarina sbb bg aku xde die pon ok kot tp mybe nk jdkan penyeri ngn lawak selambe die tu plus rambut "balung ayam" die tu mmg lawak weyh..hahahahaha
  • ayat2 yg di gunekan dlm cite nie mmg dasyat xde tapis2..sempoi giler ayat2 dorg
  • watak "burn" dlm cite nie cm xkene la dgn syamsul sbb die bwk watak tu nmpk xm'jadi sgt tp ok la
  • ahhaa..my lovely scha pulak mmg cute giler wat rambut n memek muke die yg mmg cute tu..auwww suke tgk die tpkn.... aku lg suke tgk gaye diana amir dlm cite 321 cinta tu :)
  • n nk g tau korg xsemestinye org tu nmpak kasar,ganas,pakaian cm laki,jln kengkang n same waktunye dgnnya adalah songsang..seeloknye kenali hati budi dan selami perasaan mereka sbb kadang2 dlm hati ade taman tau!! (ecceehhh..ckp cm tuju kt diri sendiri pulops..hahaahha)
  • overall cite nie mmg best n xrugi la kalau korg g tgk..kelakar,happening tp yg xbest agak t'gantung la cite nie sbb xtau ape ending die,nape die tibe2 jd tomboy n so on..
  • aku nk bg 4/5 bintang tok cite nie sbb bg aku cite nie best
kt bawah nie de aku selitkn sikit gmba2 dari filem nie..kalau nk tau lebih lanjut g le tgk ye :)
smart "shiyal" gaye si salina saibi aka sam dlm cite nie  n ce tgk zarina tu la  rambut "balung ayam" lawak giler weyh


auwww..so sweet bile tgk dorg nie,see?x semestinye "tomboy" xbole ade pakwe ok?


smart giler moto die nie..siyes aku suke moto die!!ARAI tuhhhhh!!


nie la gang si sheera aka bell dlm cite nie..aku lawak tgk minah yg kiri sekali lawak gile n mamat  minah baju merah nie cm penah nampak tapi di mana ya?


 So??pe lagi?sile2 la g serbu pawagam berhampiran anda skang tok tgk cite "aku bukan tomboy" nie ye 
tu je la aku review aku kali nie
sekian tamat sudah
_dek-an_



*nota kaki :
-nie blog aku
-aku meluahkan ape yg ku rase
-kalau x suke jgn bace
-aku seorang yg tidak sempurna,jgn jd kn diri ini jd lg x sempurna
-sempurnakanlah hari mu
-chekiedaut :)
-peace (*_-)v

Saturday, November 19, 2011

alhamdulillah ^_^

assalamualaikum..ho..ho..hoii kwn2(once again ko nie mmg perasan ade org bace blog ko kn?)
ahh..lntk le ade ke x jnji aku nk meluahkan ape yg ku rase hari nie..
ahhhh..hari nie rase sgt happy sbb ape yg aku rase kn pade entri yg lps --> klik sini da terjawab sdh..
rase lege sgt2 bile da dpt tahu kesudahan t'hadap kesengsaraan yg aku hadapi selame nie..huahuahuahua
ecely aku da kecut2 perut nk amik result pg td nk blk s.alam pon rase mls sgt2..brt hati nk tgglkn fmly aku  dlm keadaan cm nie..tp ape kn daye aku t'pkse :(
mase nk nk amik result tu cm2 jd,tu sangkut nie sngkut aku da risau da..tkt jd cm sem 3 dulu kantoi 3paper..
tp syukur alhamdulillah dlm sngkut2 tu akhirnye di permudahkan jgk jln nk dpt result n keputusannye ALHAMDULILLAH sgt3 ke hadrat ilahi sbb aku mmg xsngke akn dpt result sebegitu..bkn la result gempak smpai dean list tp utk org cm aku yg esk 1st paper kol 9pg tp hari nie ayah meninggalkn aku sekeluarge dlm keadaan kitorg xde kt sisi die mase die hembuskan nafas yg t'akhir..sape x sedih beb?Tuhan je yg tau cm ne sedih n hancurnye la hai bile dpt tau hal nie..ok2 aku da t'emo plak..ttp cite nie t ade mase aku update psl nie k..smbng blk cite result tu, siyes mmg aku xsngke aku akn dpt result yg cm nie..time kasih sgt2 pd lecturer,kwn2 n fmly yg xputus2 tlg aku dari awl smpai la skg..aku xmampu nk blk tp hanya ALLAH je yg mampu membalasnye..xlupe jgk ku panjatkn rase syukurku t'hdp ilahi dgn limpah kurnianya jgk la aku dpt result yg cm nie..mmg x di sangke sbb mase jwb sume paper tu aku dlm keadaan keliru,rase cm xcaye pon ade,sedih n sume b'campur baur la xtau nk watpe tp berkat doa mama n yg lain2 aku tabah n jd lbh kuat tok tempuh sume dugaan n badai yg t'jd n bakal t'jadi dlm hidup aku..walau cm ne kuat dugaan yg ku terima aku redha sbb aku tau ALLAH xkn bg ujian kalo die rase aku xbole tanggung plus sume ujian yg diberi adalah utk mendekatkn diri aku kepadaNYA..mngkin sume ujian nie tok sedarkan aku yg da t'hanyut oleh arus dunia so ujian nie di turunkan supaya aku sedar n patah balik ke pangkal jalan.. (insyaallah aku akn cube m'jd seorang muslimah sejati n dpt memperbaiki diri ini) tp kan..errr bape bnyk ujian da..ce kire ce kire :) hehe
ok smbng lg,lps dpt result td kitorg decide nk g tgk wayang mlm nie cite "aku bkn tomboy" tgk trailer cm best so aku,kemba,ikin n dila dgn excitednye g la tgk cite nie..bab cite nie esk la aku review sbb ngntok giler babeng da nie..for sure ayat aku msti tunggang t'blk..ahh lantak la jnji aku sorg je phm ape yg aku nk luahkn da ckp....
once again nk ckp TERIMA KASIH pd sume yg bnyk sgt membantu aku..ALLAH je yg dpt membalasnye 
tamat sudah sekian
_dek-an_

*nota kaki :
-nie blog aku
-aku meluahkan ape yg ku rase
-kalau x suke jgn bace
-aku seorang yg tidak sempurna,jgn jd kn diri ini jd lg x sempurna
-sempurnakanlah hari mu
-chekiedaut :)
-peace (*_-)v

Tuesday, November 15, 2011

takut =.='

assalamualaikum 
waisshhhh tetibe aku serabut lg buntu
sem baru makin dekat npe cpt tol mase b'jln ek?
jumaat nie da kene register da..confrim bapak ramai org nnt
aku takut aku x pass kali nie
hurmmm..once again aku takut aku da hampakn mama n arwah ayah (R.I.P- al-fatihah)
pe aku nk wat ek?aku akn terus b'doa hope xde pape jd *sigh*
harap2 sume b'jln lancar
kalo bole nk cuti lame2 lg..
xpuas cuti lg nie plus xsedia nk jmpe kenkwn coz bdn makin kembang *harharhar*
haiyaaaaa
sekian
_dek-an_

Friday, November 4, 2011

~_~

assalamualaikum..teehee :)
heyya guys..long time no see meyh!!
kabare?sehat ka??
hurmmm...xtau tibe2 jari jemari ku yg mok2 nie berlari kencang di atas keyboard utk menaip atau lebih tepat skali nk meluahkan sesuatu  tp x terluah..haaiiihhhh
dlm mase bpe bln nie mcm2 pengalaman aku tempuh pahit,manis,payau,manis n so on..
akibat drpd perasaan yg b'cmpur baur nie aku terase xlarat sgt nk update any kind of story di blog ini *sigh* 
nmpk sgt bkn blogger tegar..hahahahah psstt--> "nk decorate blog pon den x reti tau" ^_^
*tarik nafas dlm2 n lps* ahhhh..k la pas nie insyaallah aku akan update sume yg b'laku spnjng b'brpe bln t'msk trip aku g china arie tu :)
sampai cnie saje coretan kali nie
dada~~

Tuesday, July 19, 2011

smile =)

assalamualaikum :)
hello my dearie bloggie
wassup everyone..ade sihat ka?
lame gile aku x jengok ke sini kn
haiisshhhh makin bersawang kerawang aku nengoknye (confirm entry yg panjng aku nk boh kali ni)
hahaha..bkn pe makin tmbh sem makin bz n bertambah2 la keje nye (huhu yoyo ooo je aku nie)
ok msti kome pelik kn apsal tibe2 teman ngupdate cite kt blog nie..
hah..nie den nk kabo (eh2 alih bhse plak?ahh lntk la)
cm nie cito eh..arie nie kn 1 arie aku n kwn2 aku dok gelak je x benti2
smpai aku pon pelik awatnye la kami arie nie dok gelak sakan
nk tau ape pasal kami gelak sakan??
mase kls bi td aku t'kejut team member aku g volunteer nk present 1st..
aku bkn x suke tp mmg xsuke la nk present awal2 even bkn aku yg tukang presentnye..
oleh sbb aku nie jns gelabah biawak lect aku pelik nape aku xnk present 1st coz mybe die igt aku yg akn present n not well prepared kot..so bile die dpt tau bkn aku yg present tp gelabah smcm die da stat gelak2kn aku smbil ckp "i igtkn die yg akn present tp bkn"..n part paling best mase tgh wat task "problem solution" die bg 1 problem n then kite kene solve kn problem n guess what????die nk aku yg present!!!WATTA QUECK YAWW!!
grrr...dlm atie aku "siot apsl aku yg kene nie..!!" mybe sbb mlt aku dok pokpetpokpet doplohlima jam kot yg aku kene..hahaha pdn muke aku..tula mlt x reti nk diam lg..adeehhh
actually aku bkn xnk g dpn tp aku mempunyai simptom permasalahan iaitu "gelabah biawak a.k.a nervous tahap cipan" bnde nie bkn sengaje aku buat2 tp mmg sejak azali lg..tiap kali aku nk buat persembahan ke ape ke msti drh gemuruh aku memuncak..aku pon xtau sbb ape..tp nsb baik td aku kene ke dpn ngn ina (cian ina..xpsl2 die pon kene g dpn pdhl die senyap aku yg bising) hehehhe..sori ye ina ^_V
mase otw nk g dpn tu aku denga 1 suare "bnyk songeh tol" aku igtkn si pateng yg ckp gitu rupenye lecturer aku!!haiiyaaaa siot tol..pastu bole plak die gelak2kn aku.. (hai la miss nsb baik u cntik i suke tgk muke u yg itam manis tu..auwwww..hahahaha) => ayt cover beb!!hahahah tp siyes miss bi aku nie mmg cntik bergaye elegent n so on (hamboiihh puji melangit nmpk??ko hengat die bace blog ko ke??hahahah ape aku dulik blog aku ikot suke aku la nk taip pe) :D
sampai je ke dpn 1 lg bnde jd..si ina g dok dkt nau ngn lect smpai spontan aku ckp "weh ina sini skit awat dok dkt sgt??hahahah...xpsl2 miss tu ckp "u come here" die suoh aku dok sblh die da!!time tu kn aku cm GULLPPP!!mati la aku!!mmg terketar2 aku di watnye smpai sejuk beku la tulang temulang aku nie...tp yg peliknye die asyik gelak je..aku pon pelik aku pakai bju terbalik ke??or ade bnde pelik kt bdn aku??sbb rasenye aku xde buat lawak pon ngn die..rase cm badut pon ade..sbb aku pelik nape dorg dok gelak2kn aku..tp aku xkesah pon..ok what as long as org sekeliling kite happy ngn kite rather than menyampah tgk kite..mne 1 korg nk??kn??
tp kn td aku ade bace 1 ayt tau (ala..korg msti tau punye ayt ape org gunekn bile nk mulekn sesuate) lps aku bace ayt tu alhamdulillah aku ckp agk lancar tnpe terpinge2 even aku ade la jgk gagap2 td.tp tu stndard la kn  sbb siyesly deym!!aku mmg x fasih bahasa inggeris..so sad kn??bab speaking aku mmg down tp on writing aku ok je :) mase aku dok bebel2 merapu tah ape2 tu aku tgk dorg gelak2 lg aku pelik la rupenye dorg gelak sbb miss tu dok gelak2kn aku..hahahaha miss nie mmg sweet doe...sbb bnde yg die suke buat adalah senyum :) *senyum x perlu kata apa2* n senyuman miss nie mmg sweet sgt2
hahahaha..tp mmg lawak la mase dlm kls td..even aku jd bhn gelak ketawe at least aku n kwn2 aku enjoy dlm kls tu :) no heart feelings ok??tpkn aku de tnye jgk tau kwn2 aku nape miss tu gelak2kn aku n nk tau pe dorg ckp?dorg ckp mlt aku bising pastu mase aku g dpn bdn aku goyang2 cm cacing..haahaha aku pon confuse da tu xkn nk tegak cm nk berkawad??tol x???hahahahaha
lps abes kls ketawe kitorg bersmbung di seksyen 2,sbb ejay n pateng nk beli something kt sane plus pateng nk blnje abc (kt situ mmg best abc die even aku x brape nk suke sgt) then aku follow je la dorg...smpai je kdai abc tu ketawe kitorg bersmbng lg n yg jd bhn aku la...ape yg aku wat sume jd bhn gelak dorg..hahahahah siot tol dorg nie!!smpai abg sblh tu pon perasan tau x??nk2 mase aku tetibe kuar angin dari mulut (sendawe la)hahahaha time tu la terok aku jd bhn kene gelak!!!hahahhah adooiii cm2 la kwn2 aku nie :) bab kenekn aku,gelakkn aku dorg nie mmg superb weh!! :P
tp aku happy sgt2 kwn ngn dorg..jns xpnh nk ambil kisah ikot je yg mne btol coz kalau slh mmg dorg akn tegur..n aku suke kwn ngn dorg..sbb dorg wat idop aku happy :) 
setgh org happy ngn boifren msg2 tp aku??ok je happy ngn kwn2 sbb lg best weh..heheheheh cm myvi lg best plak..auuwwcchhh
*tarik nafas dlm n lepas..huhhhhhhhhhhhhhhhh*
xtau nk cite pe lg la..yg psti arie nie mmg aku gelak je (haaahhhhhh sempoootttt!!!)
n hope hari2 yg akan dtg nie idop aku akn di penuhi dgn gelak ketawe je la..xmo lg idop dlm kesedihan ckp la sekali aku keen dulu..merane wooo..xsggp lg da weh..
aku bersyukur sgt2 ngn ape yg aku ade skang nie..alhamdulillah terima kasih Ya Allah 
adehhh...baru aku igt banyak lagi keje nk disiapkn ngn lab report berlambak2 aku x wat..
huhuhu..k la got to go
take care ye korg sume
aku syg kawan2 aku sampai bile :)
selesai
_dek-an_
*nota kaki :
-nie blog aku
-aku meluahkan ape yg ku rase
-kalau x suke jgn bace
-aku seorang yg tidak sempurna,jgn jd kn diri ini jd lg x sempurna
-sempurnakanlah hari mu
-chekiedaut :)
-peace (*_-)v

Saturday, June 18, 2011

ori!!baek punyew

assalamualaikum..
td kan tgh dok layan2 utube aku jumpe lagu nie
so aku nk share kt sini tok di kongsikan bersame korg
enjoy k :)


kt bawah nie ade liriknye sekali : 
Menjadi Diriku-Edcoustics


Tak seperti bintang di langit
                                                Tak seperti indah pelangi
Karena diriku bukanlah mereka
Ku apa adanya
Dan wajahku memang begini
Sikapku jelas tak sempurna
Ku akui ku bukanlah mereka
Ku apa adanya
*)
Menjadi diriku
Dengan segala kekurangan
Menjadi dirikuAtas kelebihanku.......
Terimalah aku
Seperti apa adanya
Aku hanya insan biasa
Ku pun tak sempurna
Tetap ku bangga
Atas apa yang ku punya
Setiap waktu ku nikmati
Anugerah hidup yang ku miliki
Back to *)

so..amacam?da denga x??best kn??
lepas aku denga lagu nie kn..terase ade jarum yg cocok aku
tp cocok bkn sebarang cocok nie cocok semangat namenye :)
lepas denga lagu nie aku rase cm mmg patut aku jadi diri aku sendiri
jgn jadi org lain or plastik beg *even selame nie aku mmg jd diri sendiri je*
da pnt da asyik nk jage atie org lain tp atie sendiri x pnh terjage :'(
lagu nie jgk da buatkn aku seda yg kite ptt bangge n bersyukur ngn ape yg kite da ade skang nie
jgn ade rase iri or cemburu dgn org lain n yg paling penting jgn jd HIPOKRIT!!
jadi lah diri sendiri n berpijak di bumi yg nyate k :)
khidmat pesanan masyarakat yg di bawa oleh
_dek-an_

**know me 1st and then u can judge me**
*nota kaki :
-nie blog aku
-aku meluahkan ape yg ku rase
-kalau x suke jgn bace
-aku seorang yg tidak sempurna,jgn jd kn diri ini jd lg x sempurna
-sempurnakanlah hari mu
-chekiedaut :)
-peace (*_-)v


kL GaNgStEr DeRaWkS~~

assalamualaikum..
heyya :)
tajuk kt atas tu da basi kn?ok aku tau..hahaha
tp aku xkire aku nk wat review jgk psl cite nie sbb b'janggot aku tunggu nk tgk cite nie tau x?? :)
for sure aku tau aku agak lambat sikit wat review psl cite nie n aku sure ramai yg da tgk cite nie..tol x??
kt cnie aku share ape yg aku rase lps tgk cite nie..
for me cite kl gangster nie mmg SUPERB la!!terbaek wookkk....siyes x tipu punyeww
from starts towards end cite die berkait n penuh action *even ade part aku xberape nk suke sbb rase cm ouucchh sakitnye kalau kene tol2* tp cite nie siyes tgk bnyk2 kali pon confirm xde jemu punye..
TABIK SPRING la same pengarah,pelakon n sume yg t'libat dlm pembikinan cite kl gangster nie..
aku mmg puas hati gile la tgk cite nie compared to "kongsi"..
kite boleh tgk orang tu ade bakat ke x dgn tgk cite yg di arahkan oleh mereka.
bagi aku syamsul yusof mmg seorang pengarah yg hebat dlm cite yg b'genre action nie tp bile bab berlakon die nie mmg agk kureng sikit tp x b'makne die x bgs dlm lakonan die..n farid kamil plak aku mmg salute dgn lakonan die,die kalau berlakon mmg best tp bile bab mengarah,mmg nampak sgt kelemahannya di situ..tp masing2 punye bakat mereka yg tersendiri :)


ok aku nk kongsi sikit sinopsis cite kl gangster nie :
Malek adalah seorang gangster yang baru bebas dari penjara setelah tamat menjalani hukuman selama 5 tahun. Malek mahu melupakan dunia gangster dan pergaduhan lalu memilih untuk menjalani hidup sebagai orang biasa dengan azam baru. Sekuat manapun Malek cuba lari dari dunia gangster, dunia hitam itu cuba mengejarnya untuk menarik Malek kembali semula ke kancah pergaduhan sesama gangster. Malek berusaha meredakan amukan Shark yang kini mahu menguasai kawasan Kuala Lumpur. Kemunculan semula Malek adalah ancaman paling hebat buat Shark kerana Shark merasakan Malek adalah halangan paling buat dia untuk muncul menjadigangster terhebat.Lebih parah lagi, Jai iaitu adik kandung Malek kini berpihak kepada Shark dan menjadi orang kanan Shark yang paling setia. Sanggupkan Malek menumpaskan adik kandungnya sendiri? Berjayakah Malek menentang Shark? Bagaimana nasib Malek nanti?Masihkah ada peluang untuk Malek memperbaiki dirinya?
tgk poster die pon gempakkn??

time nie kn si malek nie sgt hensem sbb bdn die yg taf tu..auww  *melting yaww*

sape xknl die nie??x lain x bkn abg long dil!!!hahahah penyeri cite nie..muke selambe ngn lawak2 die tu :)

nie lagi sorg..ajib!adoiii muke ganas tp ayat bikin wa gelak je..x abis2 ngn "sengat" die tu tp x sangke hebat jgk lwn2 nie smpai last skali "penat" hahahaha sempoi ah sofi jikan nie
ok..aku nk sarankan rakyat malaysia yg x tgk lg cite nie g la tgk weh..x rugi tgk cite nie caya lah sama wa..wa talak tipu punye wooo..tp kan..cite nie cm ade sambungan je sbb nye??mase shark tembak bapak tiri die si king tu die ade cakap "wa tau ape yg lu da wat kt mak wa" - lebey kurang cm tu la kn..kt situ cm t'gantung sikit ape yg king da wat kt mak die??n ade lagi tp aiyaaa wa sudah lupa woo..xpe la kire pejam mate je nie...cite nie mmg superb!!!owsem guys!!g la tgk sape yg xtgk lg tu :)support la sikit MALAYSIAN brandkn?n proud to be malaysia *ecehh..tetibe*                                                                                                                    k la..sampai cnie je..tata                                                                                         
_dek-an_
*nota kaki :
-nie blog aku
-aku meluahkan ape yg ku rase
-kalau x suke jgn bace
-aku seorang yg tidak sempurna,jgn jd kn diri ini jd lg x sempurna
-sempurnakanlah hari mu
-chekiedaut :)
-peace (*_-)v


Wednesday, June 15, 2011

nEw SeM bEgInS

asslamaualaikum
hey guys..wassup?
juz wanna share wif u dear mr. boogie bloogie bout dis sem
*sigh* aiyooo dis sem really tough wooo
anat 2,clinical patho,clinical parasite n english (pharmaco t'pkse drop sbb nk jage pointer) eceh..konon je tu :) plus jadual tunggang langgang siap ade clashing bagai tp alhamdulillah sume da settle
sem nie mmg agk pack la jadual aku..stat from monday to friday tp paling pack arie khamis 4 sbjk 1arie  8am-4pm tp nsb baik 3 lab session 1 kls..kire ok lagi la tpkn... *fuhhhhhhh cnfrm penat*
sem nie jgk aku da x same ngn kwn2 yg same batch ngn aku..sedey wooo 
tp aku b'nsb baik aku ade kwn2 lain (my yayunk) : tiya,nida,intan,ustazah,elis,syiekha n ramai lagi

at least xde la aku rase sorg2 n down cm sem 3 dulu :D
hope dis sem akan dpt naikkn lagi pointer aku n sejarah xkn berulang lagi

insyaallah :D
di harap pd korg yg bace entry nie dpt la doakn kejayaan aku n kwn2 aku ye :)
x sabar nk abes blajo n then KEJE!!!yeeaahaaaaa
to all my frens welcome back n new sem are begins now :)
gud luck n all de best to all of u
lots of luv <3
_dek-an_

*nota kaki :
-nie blog aku
-aku meluahkan ape yg ku rase
-kalau x suke jgn bace
-aku seorang yg tidak sempurna,jgn jd kn diri ini jd lg x sempurna
-sempurnakanlah hari mu
-chekiedaut :)
-peace (*_-)v

Sunday, June 12, 2011

aLoNg LaN dA tUnAnG :)

assalamualaikum..teeheeee
hello guys..wassup huh ? :P
nk share skit la arie nie kn abg sdre aku tunang..oyeaayyhh!! :P
die nie dulu mama aku jage dari darjah 3-6
so kami membesar b'same n aku mmg anggap die mmg cm abg aku sendiri
mase die ckp die nk tunang tu deym shit!!aku x caye doe
along lan(nama pggln kitorg kt die) nk tunang??aiyooo bia betik
smpai la td arie kejadian baru aku caye abg aku da tunang weyh!!
alhamdulillah sumenye berjln ngn lncar even dlm mjlis yg sgt2 simple,sederhane n havoc gile...
this is my 1st experience nk time org baru dlm fmly aku..along org 1st bg fmly belah ayah n dorg pon ikat xlame hanye 6bln je(xlme je lg)..hope sumenye akan berjalan lancar sampai la ke hari kemuncak nye
insyaallah :)
kpd kak iqa thx sbb sudi time along n harap dpt jage along dgn baik..n welcome to Maalip's family :)
to along : ko pon same,jage kak iqa tu bebaik if de prob sile settle dgn elok jgn nk mara je tau :)
wishing both of u happily eva afta :) amin
jom la layan gamba2 yg x seberape nie
(aku asyik amik gambo gune cmre org sbb cmre wat hal so xbnyk la gamba aku ley tepek kt cnie)

hantaran (5 berbalas 7)

y 2 cincin??rupenye merisik 1 cincin tunang 1 cincin

bakal our new family member..hope kakak nie pon sporting n gile2 cm kitorang :P (gaye tu da ado) haha

aku suke tgk cup cake nie :P

bersame "bakal mak2 mertua"
nie je gamba yg ado dari aku..nk tgk lg kene tunggu next upload la bile aku da collect dari sume org..
enjoy de pic n plz 4 their happiness
*excited gile tgk my family member nk kawen..x sabar nk tunggu sandingnye*
**siyes pnt gile arie nie turun naik kl ngn jln die perrghhh nk muntah rasenye..k la mau bobok dulu.papai**
selesai sudah
_dek-an_

*nota kaki :
-nie blog aku
-aku meluahkan ape yg ku rase
-kalau x suke jgn bace
-aku seorang yg tidak sempurna,jgn jd kn diri ini jd lg x sempurna
-sempurnakanlah hari mu
-chekiedaut :)
-peace (*_-)v